Nytårsfortsæt, det perfekte nytårsfortsæt
Podcast

Bærbar Visdom – introduktion til podcast

Bærbar Visdom er en podcastserie fra forfatter og idéhistoriker Mette Bærbach Bas. Her kan du høre et udvalgt af forfatterens klummer, artikler og debatindlæg. Temaet er dansk kultur og kulturmøder.

Mette er gift med Cem, som er tyrker. Hun har i mange år arbejdet som kulturformidler med særligt fokus på Rusland. Kulturmøder har med andre ord været en stor del af hendes liv, både privat og arbejdsmæssigt. I sine tekster trækker Mette på egne erfaringer såvel som sin uddannelse som idehistoriker.

Hun mener, at dansk kultur er ekstrem og spænder ben for kulturmødet. Danskerne er nemlig ekstremt tillidsfulde, ekstremt individualistiske og ekstremt uformelle. Vores ekstreme kultur forklarer faktisk alt det, der går galt, når vi skal samarbejde og sameksistere med udlændinge. Hvad enten vi laver handler med russere, skal integrere syriske flygtninge i vores lille land eller gifter os med en svensker. Denne pointe uddybes i velskrevne tekster, der læses op med entusiasme af forfatteren.

 

Lyt til introduktionen her:

 

Bærbar Visdom om dansk kultur

Podcasten er til dig, der bor eller arbejder sammen med folk fra andre kulturer. Den er til dig, som gerne vil have viden og redskaber til at begå dig mere gnidningsfrit med udlændinge. Dermed kan du i højere grad få de resultater, du ønsker i kulturmødet.

Forfatterens ord og tekster tilbyder dig en mulighed for at se dig selv lidt udefra og giver næring til eftertænksomhed – og forhåbentlig også nysgerrighed.

 

Vært: Mette Bærbach Bas
Du kan finde alle podcastepisoder på dette link.

Lyt til Bærbar Visdom på iTunes

 

Gratis kurser om russisk kultur fra ruslandsekspert Mette Bærbach Bas

Mette Bærbach Bas er idéhistoriker med ekspertise i russisk kultur.

Hun er ekspert i kulturmødet og har skrevet bogen Kulturspejlet, som fortæller, hvor ekstreme vi danskere er – uden at vi selv kan se det.

Mette er desuden en populær oplægsholder og besøger skoler, i foreninger og på virksomheder, hvor hun fortæller om dansk og russisk kultur.

Læs mere om Mette Bærbach Bas.

Del dette

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *