Tak for hyggebrokken
Podcast

Bliv i øjeblikket – Podcasten Bærbar Visdom

Bliv i øjeblikket: Samtale er ikke lig med faktatjek på Google – sådan lyder opråbet fra idéhistoriker Mette Bærbach Bas, der kæmper en ulige og umulig kamp med skærmene:

“Vi bor over for en skole, og jeg betragtede en mor følge sin søn og datter hjem. De gik tæt forbi mig, og jeg kunne høre moderen spørge sønnen: ”Hvad har du lavet i skolen i dag?”, mens hun fraværende tjekkede sin mobil. Sønnen svarede lige så fraværende, mens han stirrede frem på fortovet foran sig. Jeg forstod ham godt. Hvad skulle også animere ham til at være en del af en sådan pseudosamtale?

Jeg ser dagligt eksempler på sådanne pseudosamtaler. Mellem mig og min mand. Mellem min mand og mine børn. Og mellem andre forældre og børn. Det strider mod alt, hvad jeg mener er rigtigt, men jeg føler mig som David mod Goliat.”

Lyt til podcasten her:

I denne episode læser jeg højt fra klummen, som jeg fik udgivet i Kristelig Dagblad i oktober 2017. Du kan læse den her.

Bærbar Visdom om “Bliv i øjeblikket”

Podcasten er til dig, der bor eller arbejder sammen med folk fra andre kulturer. Den er til dig, som gerne vil have viden og redskaber til at begå dig mere gnidningsfrit med udlændinge. Dermed kan du i højere grad få de resultater, du ønsker i kulturmødet.

Forfatterens ord og tekster tilbyder dig en mulighed for at se dig selv lidt udefra og giver næring til eftertænksomhed – og forhåbentlig også nysgerrighed.

Vært: Mette Bærbach Bas
Du kan finde alle podcastepisoder på dette link.

Lyt til Bærbar Visdom på iTunes

Gratis kurser om russisk kultur fra ruslandsekspert Mette Bærbach Bas

Mette Bærbach Bas er idéhistoriker med ekspertise i russisk kultur.

Hun er ekspert i kulturmødet og har skrevet bogen Kulturspejlet, som fortæller, hvor ekstreme vi danskere er – uden at vi selv kan se det.

Mette er desuden en populær oplægsholder og besøger skoler, i foreninger og på virksomheder, hvor hun fortæller om dansk og russisk kultur.

Læs mere om Mette Bærbach Bas.

Del dette

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *