Tak for hyggebrokken
Podcast

Dansk kultur holder Danmark tilbage – Podcasten Bærbar Visdom

Dansk kultur holder Danmark tilbage er påstanden fra idéhistoriker Mette Bærbach Bas. Hun mener, at den danske kultur er ekstrem. Det betyder, at vi halter bagud på eksport og ikke lykkes med at integrere udlændinge. Vi mangler ganske enkelt selvindsigt om vores egen ekstreme kultur. Derfor slår integrationen fejl igen og igen.

Danmark næsten altid ligger i den ene ekstreme ende, når kulturer sammenlignes på samfundsparametre. Det er f.eks. hierarki, tryghed, tillid, feminine kontra maskuline samfundsværdier, individualisme kontra kollektivisme.

“I vor tids overflod af coaches, mentorer, terapeuter, guruer og livsstilseksperter undrer det mig, at vi danskere er så lidt bevidste om vores egen kultur. Vi underkaster vores barndom, vores parforhold og vores karrierer omfattende grublerier. Men vores kultur stiller vi ikke spørgsmålstegn ved. Det er dumt, for det er kulturen, der holder os tilbage.”

 

Lyt til podcasten her:

 

 

I denne episode læser Mette højt fra kommentaren Dansk kultur holder Danmark tilbage, som blev udgivet på Berlingske.dk.

 

Bærbar Visdom om at dansk kultur holder Danmark tilbage

Podcasten er til dig, der bor eller arbejder sammen med folk fra andre kulturer. Den er til dig, som gerne vil have viden og redskaber til at begå dig mere gnidningsfrit med udlændinge. Dermed kan du i højere grad få de resultater, du ønsker i kulturmødet.

Forfatterens ord og tekster tilbyder dig en mulighed for at se dig selv lidt udefra og giver næring til eftertænksomhed – og forhåbentlig også nysgerrighed.

 

Vært: Mette Bærbach Bas
Du kan finde alle podcastepisoder på dette link.

Lyt til Bærbar Visdom på iTunes

 

Gratis kurser om russisk kultur fra ruslandsekspert Mette Bærbach Bas

Mette Bærbach Bas er idéhistoriker med ekspertise i russisk kultur.

Hun er ekspert i kulturmødet og har skrevet bogen Kulturspejlet, som fortæller, hvor ekstreme vi danskere er – uden at vi selv kan se det.

Mette er desuden en populær oplægsholder og besøger skoler, i foreninger og på virksomheder, hvor hun fortæller om dansk og russisk kultur.

Læs mere om Mette Bærbach Bas.

Del dette

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *