Tak for hyggebrokken
Podcast

En folkeskoleklasse uden danske børn – Podcasten Bærbar Visdom

En folkeskoleklasse uden danske børn er titlen for denne episode af Bærbar Visdom fra Mette Bærbach Bas.

Integration er et emne, der får sindene i kog. Men sådan behøver det ikke at være. Det er muligt at vælge mangfoldigheden til og så rumme det, der nu engang dukker op til overfladen af fordomme og usikkerheder.

Det har i hvert fald været min erfaring. I denne uges podcast fortæller jeg om dengang, vi skulle vælge skole til vores pige Sif. Skulle vi vælge folkeskolen på den anden side af vejen, som tager en meget stor andel af børn fra den nærliggende ghetto, eller skulle vi vælge en privatskole, hvor børnene sandsynligvis kommer fra mere velsituerede familier?

Vi valgte det første. Samtidig valgte vi at gøre op med de fordomme, vi havde om skolen med de mange udenlandske børn. Vi valgte det første. Samtidig valgte vi at gøre op med de fordomme, vi havde om skolen med de mange indvandrerbørn. Denne klumme er derfor et billede på en helt almindelig families overvejelser og erfaringer med skolestart i en folkeskoleklasse uden danske børn.

 

Vært: Mette Bærbach Bas

 

Lyt til podcasten her:

 

I denne episode læser Mette højt fra klummen En folkeskoleklasse uden danske børn, som blev udgivet på webtidsskriftet POV International.

 

Bærbar Visdom om at vælge en folkeskoleklasse uden danske børn til

Podcasten er til dig, der bor eller arbejder sammen med folk fra andre kulturer. Den er til dig, som gerne vil have viden og redskaber til at begå dig mere gnidningsfrit med udlændinge. Dermed kan du i højere grad få de resultater, du ønsker i kulturmødet.

Forfatterens ord og tekster tilbyder dig en mulighed for at se dig selv lidt udefra og giver næring til eftertænksomhed – og forhåbentlig også nysgerrighed.

 

Vært: Mette Bærbach Bas
Du kan finde alle podcastepisoder på dette link.

Lyt til Bærbar Visdom på iTunes

 

Gratis kurser om russisk kultur fra ruslandsekspert Mette Bærbach Bas

Mette Bærbach Bas er idéhistoriker med ekspertise i russisk kultur.

Hun er ekspert i kulturmødet og har skrevet bogen Kulturspejlet, som fortæller, hvor ekstreme vi danskere er – uden at vi selv kan se det.

Mette er desuden en populær oplægsholder og besøger skoler, i foreninger og på virksomheder, hvor hun fortæller om dansk og russisk kultur.

Læs mere om Mette Bærbach Bas.

Del dette

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *