Tak for hyggebrokken
Podcast

Fastelavn er til gavn – Podcasten Bærbar Visdom

Fastelavn er til gavn er budskabet fra idéhistoriker Mette Bærbach Bas. Hun mener, at fastelavn er en kærkommen anledning til at skrue lidt ned og tænke over, hvad vi gerne vil faste fra.

Søndag indledes nemlig en 40-dages periode med faste. Det er et spændende og kærkomment tilbud til din sjæl om at kommunikere rent gennem en krop, der for en periode ikke belastes med stimulanser og svært fordøjelige fødevarer.

Alle de store verdensreligioner har en periode med faste. Den danske protestantiske folkekirke anbefaler ikke faste. Men både katolsk-kristne, ortodoks-kristne, jøder, muslimer og hinduister faster. Man fristes til at konkludere, at når så mange mennesker i flere tusind år har fulgt et regelsæt, der handler om at faste, så er der måske noget om snakken?

Lyt til podcasten her:

 

I denne episode læser jeg højt fra klummen, som jeg fik udgivet i POV International i marts 2019. Du kan læse den her: Fastelavn er til gavn.

 

Bærbar Visdom om at fastelavn er til gavn

Podcasten er til dig, der bor eller arbejder sammen med folk fra andre kulturer. Den er til dig, som gerne vil have viden og redskaber til at begå dig mere gnidningsfrit med udlændinge. Dermed kan du i højere grad få de resultater, du ønsker i kulturmødet.

Forfatterens ord og tekster tilbyder dig en mulighed for at se dig selv lidt udefra og giver næring til eftertænksomhed – og forhåbentlig også nysgerrighed.

Vært: Mette Bærbach Bas
Du kan finde alle podcastepisoder på dette link.

Lyt til Bærbar Visdom på iTunes

 

Gratis kurser om russisk kultur fra ruslandsekspert Mette Bærbach Bas

Mette Bærbach Bas er idéhistoriker med ekspertise i russisk kultur.

Hun er ekspert i kulturmødet og har skrevet bogen Kulturspejlet, som fortæller, hvor ekstreme vi danskere er – uden at vi selv kan se det.

Mette er desuden en populær oplægsholder og besøger skoler, i foreninger og på virksomheder, hvor hun fortæller om dansk og russisk kultur.

Læs mere om Mette Bærbach Bas.

Del dette

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *