Tak for hyggebrokken
Podcast

Hvor kommer mine fordomme fra? – Podcasten Bærbar Visdom

Hvor kommer mine fordomme fra? er titlen for denne episode af Bærbar Visdom fra Mette Bærbach Bas.

I denne uges podcast fortæller jeg om, hvordan omgivelserne reagerede, dengang jeg præsenterede min nye kæreste, der er muslim og tyrker.

  • Skal du så til at gå med tørklæde?
  • Har hans forældre tæpper på væggene?
  • Pas nu på, han ikke tager børnene med til Tyrkiet

Nysgerrige og bekymrede kommentarer, som i mine ører var helt skøre, for sådan var Cem og hans familie jo slet ikke. De levede på ingen måde op til de fordomme, min familie og venner (og jeg selv engang) havde om muslimer.

Men hvor kommer disse fordomme fra? Og har de en nyttig funktion i kulturmødet? Det reflekterer jeg over i denne podcastepisode.

 

Vært: Mette Bærbach Bas

 

Lyt til podcasten her:

 

I denne episode læser Mette højt fra klummen Hvor kommer alle mine fordomme dog fra?, som blev udgivet på webtidsskriftet POV International.

 

Bærbar Visdom om hvor vores fordomme kommer fra

Podcasten er til dig, der bor eller arbejder sammen med folk fra andre kulturer. Den er til dig, som gerne vil have viden og redskaber til at begå dig mere gnidningsfrit med udlændinge. Dermed kan du i højere grad få de resultater, du ønsker i kulturmødet.

Forfatterens ord og tekster tilbyder dig en mulighed for at se dig selv lidt udefra og giver næring til eftertænksomhed – og forhåbentlig også nysgerrighed.

 

Vært: Mette Bærbach Bas
Du kan finde alle podcastepisoder på dette link.

Lyt til Bærbar Visdom på iTunes

 

Gratis kurser om russisk kultur fra ruslandsekspert Mette Bærbach Bas

Mette Bærbach Bas er idéhistoriker med ekspertise i russisk kultur.

Hun er ekspert i kulturmødet og har skrevet bogen Kulturspejlet, som fortæller, hvor ekstreme vi danskere er – uden at vi selv kan se det.

Mette er desuden en populær oplægsholder og besøger skoler, i foreninger og på virksomheder, hvor hun fortæller om dansk og russisk kultur.

Læs mere om Mette Bærbach Bas.

Del dette

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *