Tak for hyggebrokken
Podcast

Hvorfor er danskerne lykkelige? – Podcasten Bærbar Visdom

Hvorfor er danskerne lykkelige? spørger idehistoriker Mette Bærbach Bas i denne podcast. Danskerne ligger gang på gang i Top 3 over verdens lykkeligste nationer. Men hvori består denne proklamerede lykke?

Mange af os blev overraskede, da vi fandt ud af, at vi var så lykkelige. Det havde vi ikke lige lagt mærke til.

Faktum var imidlertid, at FN i 2012 udgav deres første rapport over, hvor lykkelige verdens lande er. Rapporten hedder World Happiness Report, og Danmark lå nummer et.

Det var en brat opvågnen for danskerne, der længe havde identificeret sig med en brokkekultur, hvor det hele er samfundets skyld. Nu fik vi stukket et nyt spejl i hænderne. Et med et langt mere lækkert filter.

Ligesom et af de spejle, hvor man får en mere varm tone i ansigtshuden, og hvor man ser slankere ud, end man er i virkeligheden – ja, faktisk det modsatte af prøverumsspejlet. Dette spejl var et kulturspejl.

Kulturspejlet viste os, at selvom vi ikke gik rundt til daglig og følte os lykkelige, så havde vi enormt meget at være lykkelige for. Det er nemlig kommet frem, at dansk kultur ligger i den ekstreme – og altså eftertragtede – ende, hvad angår lighed og tillid. Netop disse to anser FN som de vigtigste faktorer for lykke.

 

Lyt til podcasten her:

 

I denne episode læser jeg højt fra klummen Derfor er danskerne lykkelige, som blev udgivet på POV International i januar 2019.

Bærbar Visdom om: Hvorfor er danskerne lykkelige

Podcasten er til dig, der bor eller arbejder sammen med folk fra andre kulturer. Den er til dig, som gerne vil have viden og redskaber til at begå dig mere gnidningsfrit med udlændinge. Dermed kan du i højere grad få de resultater, du ønsker i kulturmødet.

Forfatterens ord og tekster tilbyder dig en mulighed for at se dig selv lidt udefra og giver næring til eftertænksomhed – og forhåbentlig også nysgerrighed.

Vært: Mette Bærbach Bas
Du kan finde alle podcastepisoder på dette link.

Lyt til Bærbar Visdom på iTunes

 

Gratis kurser om russisk kultur fra ruslandsekspert Mette Bærbach Bas

Mette Bærbach Bas er idéhistoriker med ekspertise i russisk kultur.

Hun er ekspert i kulturmødet og har skrevet bogen Kulturspejlet, som fortæller, hvor ekstreme vi danskere er – uden at vi selv kan se det.

Mette er desuden en populær oplægsholder og besøger skoler, i foreninger og på virksomheder, hvor hun fortæller om dansk og russisk kultur.

Læs mere om Mette Bærbach Bas.

Del dette

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *