Tak for hyggebrokken
Podcast

Så bær dog selv din kommode, Agnes – Podcasten Bærbar Visdom

Så bær dog selv din kommode, Agnes! Sådan har jeg lyst til at råbe, når Agnes i hele afsnit 9 af Matador venter på, at Røde skal hente kommoden.

På samme måde bliver jeg irriteret, når jeg i de gamle danske film ser den unge Ghita Nørby stå bag et træ og bare se på, mens Ib Mossin slås med skurken, som af en eller anden grund altid hedder Just i de film. Så tag dog en kæp og slå ham Just oven i hovedet!

Men tanken skal jo først falde dem ind. Hvis pigen er opdraget til at stå og vride sine hænder, mens mandfolkene ordner sagerne med vold, så er det jo det, hun gør. Og hvis hun er opdraget til, at det er manden, der skal løfte alle de tunge ting, så må hun jo pænt vente, til det passer ind i hans planer.

Jeg kan takke kvinderne før mig for, at jeg ikke behøver at være så afhængig.

Lyt til podcasten her:

I denne episode læser jeg højt fra klummen, som jeg udgav her på siden i søndags den 8. marts Du kan læse den her.

Bærbar Visdom om kvindekamp og “Så bær dog selv din kommode, Agnes”

Podcasten er til dig, der bor eller arbejder sammen med folk fra andre kulturer. Den er til dig, som gerne vil have viden og redskaber til at begå dig mere gnidningsfrit med udlændinge. Dermed kan du i højere grad få de resultater, du ønsker i kulturmødet.

Forfatterens ord og tekster tilbyder dig en mulighed for at se dig selv lidt udefra og giver næring til eftertænksomhed – og forhåbentlig også nysgerrighed.

Vært: Mette Bærbach Bas
Du kan finde alle podcastepisoder på dette link.

Lyt til Bærbar Visdom på iTunes

Gratis kurser om russisk kultur fra ruslandsekspert Mette Bærbach Bas

Mette Bærbach Bas er idéhistoriker med ekspertise i russisk kultur.

Hun er ekspert i kulturmødet og har skrevet bogen Kulturspejlet, som fortæller, hvor ekstreme vi danskere er – uden at vi selv kan se det.

Mette er desuden en populær oplægsholder og besøger skoler, i foreninger og på virksomheder, hvor hun fortæller om dansk og russisk kultur.

Læs mere om Mette Bærbach Bas.

Del dette

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *