Tak for hyggebrokken
Podcast

Tak for hyggebrokken – Podcasten Bærbar Visdom

Tak for hyggebrokken. Sådan tænker jeg altid, når jeg hører folk brokke sig. Så mindes jeg mine bedsteforældres ord: “Du har det vist for godt, siden du brokker dig”. Sådan sagde de nemlig altid, når jeg var utilfreds med noget. Dengang forstod jeg det ikke, men hvor var der meget visdom i de ord.

 

Når mine bedsteforældresagde, at jeg vist havde det for godt, siden jeg brokkede mig, havde de jo ret. For hvis du sidder i dit samtalekøkken og bliver indigneret over, at naboens bil igen skygger for din udsigt, så er det fordi, du ikke har andre – mere krævende – ting at gå op i. Så har du det godt. Derfor er brokkeriet et privilegium. Næste gang du tager dig i at hyggebrokke, så hyg dig med det for himlens skyld.

 

Hør mere om dette i podcasten:

I denne episode læser jeg højt fra klummen, som jeg fik udgivet hos Århus Stiftstidende. Du kan læse den her.

Bærbar Visdom om, at sige tak for hyggebrokken

Podcasten er til dig, der bor eller arbejder sammen med folk fra andre kulturer. Den er til dig, som gerne vil have viden og redskaber til at begå dig mere gnidningsfrit med udlændinge. Dermed kan du i højere grad få de resultater, du ønsker i kulturmødet.

Forfatterens ord og tekster tilbyder dig en mulighed for at se dig selv lidt udefra og giver næring til eftertænksomhed – og forhåbentlig også nysgerrighed.

Vært: Mette Bærbach Bas
Du kan finde alle podcastepisoder på dette link.

Lyt til Bærbar Visdom på iTunes

Gratis kurser om russisk kultur fra ruslandsekspert Mette Bærbach Bas

Mette Bærbach Bas er idéhistoriker med ekspertise i russisk kultur.

Hun er ekspert i kulturmødet og har skrevet bogen Kulturspejlet, som fortæller, hvor ekstreme vi danskere er – uden at vi selv kan se det.

Mette er desuden en populær oplægsholder og besøger skoler, i foreninger og på virksomheder, hvor hun fortæller om dansk og russisk kultur.

Læs mere om Mette Bærbach Bas.

Del dette

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *