Foredrag om kulturmøder

Book et foredrag om kulturmøder og eller en workshop til at forstå og håndtere kulturforskelle.

Når du hører mig til foredrag, så møder du et ambitiøst, videbegærligt og reflekterende menneske, der brænder for at se sammenhænge og formidle dem.

Du får en autentisk tilgang til kulturmødet blandet med det akademiske. Jeg bruger mine egne kulturmøder og -sammenstød som udgangspunkt for at forstå, hvad der er på spil. I processen trækker jeg på de store teorerikere inden for kulturforståelse, de store tænkere inden for idéhistorien og så min sunde vendelbo-fornuft.

Jeg gør mit bedste for at efterleve min egen værdi om at møde ethvert menneske uden at dømme og kontrollere. I kulturmødet er det måske den allerstørste forskel, vi kan gøre.

Fra sushi til smørrebrød – en tilflytter fortæller om Udkantsdanmark

Foredraget: ”Fra sushi til smørrebrød – en tilflytter fortæller om Udkantsdanmark” handler kampen for at knække koden til det gode liv på landet. Foredraget er krydret med humoristiske beskrivelser af kulturforskelle mellem storbyen og Udkantsdanmark og klare pointer om trivsel og det at ”komme hinanden ved”.

Danskerne er ekstreme – vidste du det?

Dansk kultur

Foredraget ”Danskerne er ekstreme – vidste du det?” handler om de særlige karakteristika ved dansk kultur i forhold til andre lande, samt hvordan du lykkes med at vende kultursammenstød til positive kulturmøder.

Kontakt mig for at høre mere om foredrag og oplæg til skoler, virksomheder og foreninger.

Mette Bærbach Bas

Workshop for foreninger

Måske står din forening i en brydningstid og har brug for hjælp at komme videre. Da kan det være en fordel at sætte tid af til at finde fælles fodslag, italesætte værdier og blive enige om, hvilken retning I vil gå. Hvor skal kræfterne bruges, hvad brænder I for?

Jeg ser jo det hele lidt udefra og kan gennem en workshop give jer hjælp til at komme videre. Jeg er god til at få folk til at tale sammen og kan skabe en fortrolig stemning, hvor man føler sig tryg og hørt. Det har jeg arbejdet med i mange år som kulturmægler for danske og russiske virksomheder.

En workshop vil skabe klarhed og gøre, at I får talt sammen på tværs af interessegrupper. Det eneste, jeg kræver af jer, er, at I alle bidrager aktivt med jeres tanker og meninger. I løbet af workshoppen kan vi skitsere fælles mål og de første skridt til at nå dem. Senere kan jeg komme tilbage og følge op, og vi kan justere kursen efter behov.

Kontakt mig for at høre nærmere.