Podcast

Bærbar Visdom er en podcastserie fra forfatter og idéhistoriker Mette Bærbach Bas. Her kan du høre et udvalgt af forfatterens klummer, artikler og debatindlæg. Temaet er dansk kultur og kulturmøder.

Mette har i mange år arbejdet som kulturformidler med særligt fokus på Rusland. Hun er desuden gift med Cem, som er tyrker. Kulturmøder har med andre ord været en stor del af hendes liv, både privat og arbejdsmæssigt. I sine tekster trækker Mette på egne erfaringer såvel som sin uddannelse som idehistoriker.

Hun mener, at dansk kultur er ekstrem og spænder ben for kulturmødet. Danskerne er nemlig ekstremt tillidsfulde, ekstremt individualistiske og ekstremt uformelle. Vores ekstreme kultur forklarer faktisk alt det, der går galt, når vi skal samarbejde og sameksistere med udlændinge. Hvad enten vi laver handler med russere, skal integrere syriske flygtninge i vores lille land eller gifter os med en svensker. Denne pointe uddybes i velskrevne tekster, der læses op med entusiasme af forfatteren.

Bærbar Visdom

Lyt til Bærbar Visdom på iTunes

Vært: Mette Bærbach Bas

Podcasten er til dig, der bor eller arbejder sammen med folk fra andre kulturer. Den er til dig, som gerne vil have viden og redskaber til at begå dig mere gnidningsfrit med udlændinge. Dermed kan du i højere grad få de resultater, du ønsker i kulturmødet.

Forfatterens ord og tekster tilbyder dig en mulighed for at se dig selv lidt udefra og giver næring til eftertænksomhed – og forhåbentlig også nysgerrighed.